MENU
Prerađevine od povrća
Prerađevine od voća
Galerije
Video
Logotipi
Humanitarna akcija "Budimo dobri i još bolji ljudi"
26.06.17 u 13:11


Ekipa Zdravog portala posjetila je sugrađane zlatne dobi, koji su u stanju socijalne potrebe, žive sami, bolesni su i bez bližih srodnika.

Tom prilikom, kroz razgovor, uručeni su im i paketi koji su napravljeni u saradnji sa partnerima projekta Eurovip Čitluk, Amko d.o.o. , Fly Fly Travel BiH  i Natura, koji su dali veliki doprinos u svojim proizvodima.

Među 10 porodica koje je naša ekipa obišla, od Hrasnice do Bistrika, razgovarali smo i sa bivšom profesoricom J.T. Nekada zadovoljna i sretna, ispunjena dječijim osmijehom, danas podstanar, koji se bori za svoj život. Već godinama, priča J.T., bori se i sa karcinom.

Ipak, kaže, ne odustaje – s karcinom će se izboriti osmijehom i pozitivnom energijom. „U životu ne treba plakati nad sudbinom, treba se oduprijeti. Treba se boriti, osmijehom, svom snagom i svim sredstvima.“
Pozitivne poruke, lijepe riječi, pa i suze radosnice dočekale su, ali i ispratile ekipu Zdravog portala, koja je obilazila naše sugrađane tokom prethodna dva dana, koliko je trajala akcija „Budimo dobri i još bolji ljudi“.

Ovo je, ujedno, bila prilika da se pokaže društvena odgovornost jednog portala kao i partnerskih kompanija, te da se iskaže solidarnost sa našim sugrađanima i na jedan način uljepša nadolazeća praznična atmosfera.

19490417_10155298678841758_1213777066_o

“Osobe koje smo posjetili zaista jesu u stanju socijalne pomoći, većina ih boluje od malignih i kardiovaskularnih oboljenja, usamljene su, a  svakodnevne aktivnosti i potrebe su im otežane. Cilj nam je bio omogućiti im na bilo koji način, makar na kratko da zlatnu – treću životnu dob prožive dostojanstveno” – poručila je ovo ekipa Zdravog portala.

Inače, projekat je veoma uspješno prošao, zahvaljujući, prije svega, pomenutim kompanijama (Amko d.o.o. , Fly Fly Travel BiH, Eurovip sa proizvodima Brazil kafa i Natura), koje su iskazale solidarnost i društvenu odgovornost. Također, treba napomenuti da je ovo prva aktivnost ovog karaktera, ali ne i posljednja. Naime, ekipa Zdravog portala nastojat će da slične akcije provodi i u budućnosti, te da one postanu tradicija i nešto po čemu će se u masi prepoznati Zdravi tim.

(Zdravi portal)

NAJNOVIJESva prava zadržava Naturafood d.o.o. Copyright 2015. Powered and developed by: WEBSITE.BA